نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

دستشويي نرفتن كودك يكي از عمده شكايات مادران است. بسياري از مادران از اين وضعيت كودكان رنج مي‌برند. شايد در اطرافيان خود، فرزند يا خانواده مشاهده كرده باشيد كه كودك ادرار خود را نگه مي‌دارد و به سرويس بهداشتي نمي‌رود. اما پس از خروج از دستشويي شلوار خودش را خيس مي‌كند. عموما والدين به دنبال رفع اين مشكل هستند و به دنبال آموزش هاي مناسب براي حل مسئله دستشويي نرفتن كودك هستند. با مطالعه كامل مقاله روند بهبودي را سرعت بخشيد. در ادامه علت، پيامدها، نبايدها و درمان اين مشكل را شرح داده ايم.

منبع: دستشويي نرفتن كودك | علت و عوارض امتناع كودك از رفتن به دستشويي

علت دستشويي نرفتن كودك

گاهي كودكان از ادرار و دفع مدفوع هراس دارند و نسبت به آن مقاومت نشان مي‌دهند. دستشويي نرفتن كودك علل متعددي دارد كه آموزش نادرست توسط  والدين از علل اصلي آن هستند.

روش ناصحيح در آموزش مانند: تهديد، كتك، تنبيه و دعوا كردن دلايل دستشويي نرفتن كودك هستند.

گاهي كودكان زمينه وسواس و اضطراب دارند و در دفع ادرار و مدفوع دچار مشكل مي‌شوند.

برخي از كودكان نسبت به مدفوع خود حس مالكيت دارند. علاقه ندارند دارايي و متعلقات خود را دور بريزند. و هنگام دفع دچار اختلال مي‌شوند.

پيشنهادداريم كه مقاله بي اختياري مدفوع در كودكان را بخوانيد.

سن آموزش كنترل ادرار كودك

بهترين سن آموزش براي كنترل ادرار و مدفوع كودك 2 تا 3 سالگي است. اما به گيرايي كودك نيز بستگي دارد. تا قبل از اين سن نبايد آموزش كنترل ادرار و مدفوع را آغاز يا اصرار كرد. حتي زماني كه كودك شما توانايي آموزش را داشته باشد. قبل از سن 2 تا 3 سالگي شايد كودك با مشكلات و آسيب هايي رو به رو شود. مانند اختلال در خواب، استرس و … پس حتما در اين باره با متخصص مشورت كنيد.

آداب شستشوي خود را حتي اگر تا 4، 5 سالگي ادامه داشت آموزش بدهيد. در اين هنگام شما بايد نظارت كافي داشته باشيد و به كودك زمان و شيوه درست شستشو را آموزش دهيد.

كودكاني كه پس از شير خوردن شب هنگام ادرار مي‌كنند. زمان مناسبي براي آموزش‌شان نيست و ممكن است تا 3 سالگي اين روند ادامه يابد.

براي آشنايي با اصول آموزش دستشويي به كودك كليك كنيد.

راه حل هايي براي دستشويي نرفتن كودك

براي آموزش كنترل ادرار به كودك از فصل گرما اغاز كند. اما همزمان با آموزش كنترل ادرار بهتر است آموزش هاي ديگر مانند جدا كردن جاي خواب صورت نگيرد.

اولين مرحله اين است كه شما اطلاعات نسبي از وضعيت ادرار و مدفوع كودك خود داشته باشيد. يك هفته قبل از آموزش برنامه 7 روز هفته را يادداشت كنيد تا به اطلاعات نسبي از دستشويي كردن كودك خود بدست آوريد. دليل اين يادداشت‌ها اطلاع دقيق از وضعيت ادرار و مدفوع كودك است.

مرحله بعد خريد يك لگن بازي براي كودك است. هنگام خريد لگن سليقه خود كودك را ملاك قرار دهيد. هر كدام مورد پسند او بود خريداري كنيد. لگن را جلوي تلويزيون يا محل بازي كودك قرار دهيد تا به آن عادت كند. پس از عادت كودك به لگن، آن را به داخل سرويس بهداشتي ببريد و جاي آن را ثابت نگه داريد.

هربار كه كودك از خواب بيدار مي‌شود، او را داخل لگن قرار دهيد و بگوييد حالا جيش كن. حين ادرار و مدفوع اسباب بازي بدهيد يا كتاب داستان بخوانيد. اين گونه مثانه خود به خودي تخليه مي‌شود. پس از ادرار او را تشويق كنيد و بعد از مدت 20 دقيقه باز ماندن دوباره پوشك كنيد. زمان پوشك كردن و ادرار كودك به مرور زمان دستتان مي‌آيد. پس از يافتن زمان ادرار هر چند ساعت او را باز كنيد. بعد از ادرار تشويق كنيد. پس از چند دقيقه دوباره پوشك كنيد.

اگر كودك داخل لگن ادرار يا مدفوع كرد و دستانش به جايي نخورد. حتما دست او را بشوييد تا اموزش شستن دست پس از هر بار استفاده از دستشويي را بياموزد. پس از هربار ادرار، آلت كودك خود را با دستمال خشك كنيد.

يكي از روش هاي موثر براي دستشويي رفتن، آموزش ادرار در لگن، توالت ايراني يا فرنگي به طور همزمان است.

نبايدهاي والدين در آموزش

والدين هنگام آموزش به كودكان بايد به نكات مهمي توجه كنند تا كودك نيز با آنها همراهي كند. نبايدهايي وجود دارد كه والدين بايد آموزش ببينند. اين نبايدها عبارتند از:

1.آموزش نبايد همراه با تنبيه و تهديد باشد.

2.آموزش نبايد همراه با زور باشد.

3.نبايد از مواد غذايي كه باعث يبوست كودك مي‌شود استفاده كرد.

4.آموزش نبايد همراه با تشنج باشد.

زماني كه كودك به وسيله ادرار نكردن قدرت نمايي يا جلب توجه كرد، والدين بايد بي توجهي كنند.

مشكلات دستشويي نرفتن كودك

كودكان مشكلات فراواني در دفع ادرار و مدفوع خود دارند. كه در ادامه تعدادي مشكل را به همراه نكات شرح داده ايم.

كودكتان از توالت مي‌ترسد

بسياري از كودكان از توالت فرنگي و توالت ايراني هراس دارند. ترس از اينكه مار از سوراخ بيرون بيايد يا ممكن است داخل چاه توالت فرو بروند. اصرار براي دفع در توالت فرنگي و توالت ايراني كار درستي نيست. بهتر است لگن طبق سليقه كودك تهيه كنيد و از آن بخواهيد كه طبق ميل خودش لگن را تزئين كند.

حتي براي كمك به كاهش ترس از توالت پوشك كودك را با حضور خودش داخل چاه توالت تخليه كنيد و از آن بخواهيد كه سيفون را بكشد تا ناپديد شدن مدفوع خود را مشاهده كند.

امتناع از دستشويي رفتن

كودكان نه را راهي براي قدرت نمايي مي‎دانند.

كودك خود را كنترل نكنيد: گاهي با تكرار مكرر به زمان دفع، كودك احساس كنترل و محاصره مي‌كند.

اجبار نكنيد: اگر كودك شما يك بار روي لگن نشست و سپس به سراغ بازي رفت به او اصرار نكنيد كه برگردد و داخل لگن بنشيند.

با تنش رفتار نكنيد: هنگام خرابكاري و خيس كردن شلوار با كودك خود به آرامي برخورد كنيد و نقش حمايتگر داشته باشيد. تنبيه فقط باعث مقاومت هاي طولاني مدت مي‌شود.

پاداش فراموش نشود: هنگام دفع داخل لگن يا خشك بودن لباس زيرش او را تشويق كنيد. با اين كار كودك براي تشويق شدن آموزش خود را به درستي انجام مي‌دهد.

يبوست داشتن كودك

كوودكان هنگام يبوست از دفع به علت دردناك بودن هراس دارند. از غذاهايي مانند آلو، فيبر دار يا سبزيجات به كودكان خود بدهيد. مصرف آب و مواد فيبر دار به روده هاي كودك شما كمك مي‎كند تا راحت تر عمل دفع را انجام دهد.

برگشت كودك بعد از آموزش دستشويي

جا به جايي محل خواب، فشارهاي روحي و شروع برخي فعاليت ها و كلاس ها مي‌تواند منجلب به خرابكاري شود. مخصوصا زماني كه كودك تازه توالت رفتن را آموزش ديده باشد. بنابراين با كودك خود به آرامي صحبت كنيد. كه از نظر شما به اندازه كافي بزرگ شده است.

پيامدهاي دستشويي نرفتن

نگه داشتن ادرار و مدفوع پيامدهاي خطرناكي براي سلامتي بدن دارند. متخصصين ارولوژيست معتقدند كه دفع ادرار يك امر طبيعي در بدن است. دفع نكردن نيز موجب برخي بيماري ها مي‌شود. كه عبارتند از: ابتلا به عفونت ادراري و سنگ سازي مجاري ادراري

كلام آخر

همانطور كه اشاره كرديم، والدين فراواني درگير دستتشويي نرفتن كودكان خود هستند. اما با آموزش صحيح در سن درست اين مشكل حل خواهد شد. براي چگونگي عمل به راه حل ها نياز به يك متخصص ضروري است. متخصصن در حوزه روانشناسي مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و غير حضوري خدمات ارائه مي‌دهند. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره هاي زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: دستشويي نرفتن كودك | علت و عوارض امتناع كودك از رفتن به دستشويي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/1  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب